Zaharova, ironică după gafa lui Biden: 'Mă întreb dacă el consideră că președinția ASEAN este deținută de Columbia, orașul Colombo sau locotenentul Colombo?'

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 12-11-2022 23:01

Preşedintele american Joe Biden a făcut o nouă gafă, sâmbătă, în timpul vizitei sale în Cambodgia, o ţară din Asia de Sud-Est. El mulţumi ”premierului pentru leadershipului Columbiei în preşedinţia ASEAN”, confundând ţara asiatică cu o ţară sud-americană, respectiv Columbia. Gafa liderului SUA a fost comentată ironic de purtătoarea de cuvânt a ministerului de externe al Rusiei, Maria Zaharova.

„Mă întreb dacă el consideră că președinția ASEAN este deținută de Columbia, Washington DC, orașul Colombo din Sri Lanka sau locotenentul Colombo?”, a scris Zaharova pe Telegram.

Columbia, o ţară sud-americană, pare să fie în mintea preşedintelui american, pentru că liderul SUA a comis aceeaşi greşeală când a părăsit Casa Albă pentru lunga sa călătorie în Asia. El le-a spus reporterilor că ”se îndrepta spre Columbia” (”Colombia” în limba engleză), înainte de a se corecta rapid.

”Vreau să spun, Cambodgia” (”Cambodia”, în limba engleză), a rectificat el.

Joe Biden, care împlineşte 80 de ani luna aceasta, este cunoscut pentru numeroasele sale gafe de la începutul mandatului său prezidenţial.