Rușii au făcut prăpăd la Mariupol, iar acum își sterg urmele: demolează sute de clădiri din toată zona

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 13-11-2022 15:02

Armata rusă continuă să demoleze casele deteriorate în orașul temporar ocupat Mariupol (regiunea Donețk), distrugând, astfel, urmele crimelor pe care le-a comis - transmite primăria din Mariupol, informează Rador.

"Acesta este modul în care rasiștii (varianta pro-Putin a fascismului, n.r.) distrug urmele crimelor lor şi, odată cu ele, casele noastre, amintirile, viața din trecut... Pot demonta totul, până la temelie, dar nu ne pot șterge memoria" - se arată în mesajul primăriei.

Consiliul local a subliniat că cetățenii își amintesc de confortabilul Mariupol ucrainean și știu cine l-a distrus fără milă, așa că rușii vor fi cu siguranță trași la răspundere pentru acțiunile lor.

Amintim că, în oraşul Mariupol, agresiunea rusă a provocat unul dintre cele mai mari dezastre umanitare. Orașul este aproape complet distrus ca urmare a bombardamentelor inamice şi nu beneficiază de o aprovizionare normală cu energie electrică, apă şi gaz.

Potrivit informațiilor preliminare, invadatorii ruși din Mariupol demolează casele pe care le-au deteriorat fără să avertizeze populaţia, distrugând, astfel, urmele crimelor pe care le-au comis. Recent, a apărut o listă a clădirilor pe care rușii intenționează să le demoleze în Mariupol în cursul acestui an. Lista conţine 136 de blocuri de locuinţe.