Prima fotografie cu femeia care ar fi provocat explozia din Istanbul: apare cu fața tumefiată și cătușe la mâini

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 14-11-2022 11:12

Femeia care ar fi plasat, duminică, bomba pe strada Istiklal din Istanbul, omorând cel puţin şase persoane pe această arteră comercială, a fost arestată. În imaginea publicată de Ministerul de Interne din Turcia se vede că femeia are fața tumefiată și se pare că a fost ”prelucrată” bine în arest.

Citește și: Persoana care a provocat explozia din Istanbul a fost arestată

Preşedintele Recep Tayip Erdogan şi vicepreşedintele Fuat Oktay au indicat anterior că o "femeie" este responsabilă pentru acest atac. Ministrul de Interne a acuzat luni Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) că a provocat atacul din Istanbul. "Conform concluziilor noastre, organizaţia teroristă PKK este responsabilă" de atac, a afirmat oficialul turc.

Atacul, care nu a fost revendicat, s-a soldat cu şase morţi şi 81 de răniţi, dintre care jumătate au necesitat spitalizare. Ministrul Justiţiei, Bekir Bozdag, a făcut referire la o "geantă" aflată pe o bancă: "O femeie a stat pe o bancă 40-45 de minute şi, ceva timp mai târziu, a avut loc o explozie. Toate datele despre aceasta femeie sunt în prezent în curs de revizuire", a explicat ministrul turc. "Fie această geantă conţinea o bombă cu ceas, fie cineva a activat-o de la distanţă", a adăugat el.