Vechea gardă din fostul PDL intră în 'casa' lui Nicușor Dan: Victor Tărtăcuță, omul lui Liviu Negoiță, numit director în Primăria Capitalei

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 14-11-2022 23:13

„Gașca veche" din fostul PDL, care ani de zile a condus Capitala, prin celebrii primari Traian Băsescu, Adriean Videanu sau Liviu Negoiță, vine tare din urmă la butoanele primăriei lui Nicușor Dan. Cea mai bună mutare a foștilor pedeliști este numirea lui Victor Tărtăcuță la conducerea unei structuri extrem de importante din Primăria Capitalei.

Victor Tărtăcuță, poreclit „Mână lungă", a fost viceprimar al Sectorului 3 din 2004 până în 2012, fiind omul de bază al lui Liviu Negoiță, care a condus această primărie tot în perioada 2004 - 2012. La acea vreme, cei doi făceau parte din elita PDL, iar în prezent Tărtăcuță este membru al PNL Sector 3. Practic, o parte din fosta grupare a greilor PDL revine și se impune la butoanele Primăriei Capitalei, prin intermediul „vehiculului" PNL, anunță ziuanews.ro.

Surse politice și administrative au precizat pentru Gândul că Ion Victor Tărtăcuță a fost adus la Primăria Capitalei, în funcția de director executiv al Direcției Transporturi, de către viceprimarul penelist Stelian Bujduveanu, a cărui familie ar fi avut legături cu "vechea gardă" din PDL. De altfel, viceprimarul Stelian Bujduveanu are în subordine transportul din Capitală și Administrația Străzilor, iar prima sarcină pe care o are Tărtăcuță ar fi să rezolve criza tramvaielor de la Astra, care nu au primit încă avizul de la Comisia de recepție.

Victor Tărtăcuță a venit la Primăria Capitalei prin transfer de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), unde deținea funcția de vicepreședinte. Tărtăcuță l-a înlocuit la „Transporturi" pe Mihai Teodorescu, numit de Gabriela Firea. Teodorescu era, practic, ultimul director susținut de fostul edil general și care, evident, trebuia să plece.