Ministrul de Justiție al Republicii Moldova este așteptat în Parlament. Socialiștii anunță că vor înainta o moțiune simplă

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 15-11-2022 11:44
Actualizat: 15-11-2022 11:54

Deputații socialiști anunță că vor înainta o moțiune simplă împotriva activității ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco. Despre acest lucru a anunțat parlamentarul Vasile Bolea, potrivit cărui, șeful de la Justiție ar trebui să-și depună cererea de demisie, conform deschide.md.

Anterior, deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor solicitau audierea lui Litvinenco ca urmare a pretinsei scurgeri de corespondență a demnitarului. Potrivit lor, discuțiile purtate de ministru pe Telegram ar compromite reforma justiției, statul de drept, precum și procesul de organizare și desfășurare a concursurilor publice.

Potrivit prevederilor legislației, moţiunea simplă exprimă poziţia Parlamentului într-o anumită problemă de politică internă sau externă ori, după caz, într-o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări. Aceasta poate fi iniţiată de cel puţin 15 deputaţi.

Moţiunea se depune la preşedintele şedinţei, în plenul Parlamentului. Dezbaterea moţiunii simple are loc la data stabilită de Biroul permanent al Parlamentului, în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere.