Fritz i-a învins în instanță pe cei mai bogați afaceriști din Timișoara: teren ultra central, recuperat după un proces deschis de Robu

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 17-11-2022 19:24
Actualizat: 17-11-2022 20:41

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv să retrocedeze Primăriei Timişoarei un teren central, aflat în spatele magazinului Bega, după un proces care a început în 2015. Administrația Fritz va construi acolo o parcare cu mai multe etaje. Ce e interesant este că terenul a aparținut fraților Cristescu, cei mai bogați oameni de afaceri din Timișoara, care, iată, au fost învinși de Fritz în instanță.

În prezent, Primăria Timişoara va continua planul de a construi parcarea etajată. ”După ce decizia va fi comunicată şi oficial Primăriei Municipiului Timişoara, parcarea va putea fi predată TimPark pentru a intra în circuitul public de parcări până când vor începe lucrările la noua parcare supraetajată din această locaţie ultracentrală. În 2014, în baza HG 834/1991 privind stabilirea şi evaluarea unor terenuri deţinute de societăţile comerciale cu capital de stat, Ministerul Economiei a cedat aceeaşi parcelă către o societate comercială privată. În anul 2015, Primăria Municipiului Timişoara a început primele demersuri în instanţă pentru recuperarea acestui teren”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al Primăriei Timişoara. Pe atunci, primar al Timișoarei era Nicolae Robu.

Terenul se află în proprietatea SC Bega Turism SA,patronată de frații Cristescu, cei mai bogați afaceriști din oraș, după ce printr-o Hotărâre de Guvern s-a decis că cine are o clădire cu anumite funcţionalităţi în zonă poate primi în proprietate şi terenul aferent. Fosta administraţie care a început demersurile pentru această parcelă a susţinut că intabularea s-a făcut după ce municipalitatea a pornit prima licitaţie pentru amenajarea parcării.