Rușii demolează la propriu Ucraina: noi atacuri la Nikopol, Harkiv și Zaporijjia

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 18-11-2022 10:12
Actualizat: 18-11-2022 10:13

Şeful Administraţiei Militare Regionale Dnipropetrovsk, Valentin Reznicenko, a raportat că, în noaptea de joi spre vineri, armata rusă a bombardat, din nou, raionul Nikopol. Ruşii au bombardat centrul raional folosind lansatoare de rachete multiple, trăgând peste 40 de obuze, inforemază Rador. Cu toate acestea, potrivit lui Reznicenko, bombardamentele nu s-au soldat cu victime. Obuzele au avariat mai multe blocuri de locuinţe și case particulare, spaţii agricole și o linie de înaltă tensiune.

Noi bombardamente au avut loc de asemenea în regiunea ucraineană Zaporijjia (sud-est), în timpul nopții de joi spre vineri. Potrivit guvernatorului Oleksandr Staruh, forțele ruse au lovit un sat din regiune, cel mai probabil, cu rachete S-300. În urma bombardamentelor, a fost avariată clădirea casei de cultură din localitate. Staruh a precizat că, potrivit informaţiilor preliminare, atacul nu s-a soldat cu victime.

Guvernatorul regiunii ucrainene Harkiv, Oleh Sinehubov, a raportat că atacurile rusești lansate în ultima zi în raionul Izium au avariat instalaţii de producţie de gaze. Potrivit oficialului, au fost rănite opt persoane din cadrul echipajelor de intervenţie - muncitori și polițiști. Un alt bărbat a fost rănit în satul Kamianka, în urma exploziei unei mine. În cursul zilei de joi, geniştii ucraineni din regiunea Harkiv au distrus 219 obiecte explozive, mai precizează oficialul ucrainean.