Urmează o iarnă grea pentru Ucraina: compania de energie îi îndeamnă pe locuitori 'să se pregătească de ce este mai rău'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 18-11-2022 16:00
Actualizat: 18-11-2022 17:03

Penele de curent din Ucraina s-ar putea prelungi din cauza atacurilor cu rachete ale Rusiei asupra instalațiilor energetice. Președintele Consiliului de Administrație al companiei de energie Ukrenergo, Volodymyr Kudrytskyi, a făcut apel la ucraineni să se pregătească pentru ce este mai rău.

"Încercăm să stabilizăm situația acum. După cum știți, ar trebui să vă pregătiți întotdeauna pentru ce este mai rău. Înțelegem că inamicul vrea, în general, să ne distrugă sistemul energetic, să provoace întreruperi lungi. Lucrăm pentru a-l împiedica să facă asta. Prin urmare, este necesar să ne pregătim, poate, pentru întreruperi lungi, dar acum introducem programe care sunt planificate și vom face totul pentru a ne asigura că întreruperile nu sunt foarte lungi", a subliniat el, relatează presa de la Kiev.

Kudritsky a dezvăluit situația furnizării de energie electrică către infrastructuri critice, cum ar fi spitalele și școlile.

"Astfel de facilități sunt o prioritate pentru noi, cele mai multe dintre ele sunt echipate cu surse de energie autonome, astfel încât situația de la aceste instalații critice a fost stabilizată", a declarat președintele consiliului de administrație al Ukrenergo.