Ajunsă ciuca bătăilor în Europa, România s-a 'răcorit' cu frații de peste Prut: Victorie zdrobitoare cu Republica Moldova

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 20-11-2022 22:33
Actualizat: 20-11-2022 22:42

Echipa naţională de fotbal a României a surclasat reprezentativa Republicii Moldova cu scorul de 5-0 (2-0), duminică seara, pe Stadionul Zimbru din Chişinău, într-un meci amical.

Au marcat: Moruțan 9, Dăguș 40, Cicâldău 61, Paraschiv  71 (pen.), Ad. Rus 87

MOLDOVA: Celeadnic – S. Plătică (Revenco 46), Dumbrăvanu (Iovu 46), Bolohan, Armaş, Reabciuk - Raţă, Ioniţă (M. Plătică 75) – Postolachi (Caimacov 61), Moţpan (Stînă 75), Damaşcan. SELECŢIONER: Serghei Clescenco

ROMÂNIA: Târnovanu – C. Manea (Pantea 69), Ad. Rus, Burcă (Drăguşin 69), Opruţ – Olaru, Băluţă, Cicâldău (N. Păun 77) – Moruţan (Sefer 62), Puşcaş (D. Paraschiv 69), Drăguş (M. Ştefănescu 62). SELECŢIONER: Edward Iordănescu

Arbitri: Yasar Kemal Ugurlu – Ali Saygin Ogel, Abdullah Ozkara (toţi din Turcia) – Roman Jitari (Moldova)

"Tricolorii" au deschis scorul după numai 9 minute de joc, prin Moruțan, care a înscris cu un șut la vinclu. Moldovenii au cerut penalty la un duel dintre Rață și Cicâldău, neacordat, iar apoi a urmat bara spectaculoasă a lui Drăguș, din minutul 21.

Același Drăguș a reușit să înscrie, în cele din urmă, în minutul 40, după o acțiune frumoasă pe cont propriu. În prima repriză, moldovenii au avut o singură fază mai legată, la lovitura de cap a lui Damașcan, dar trimisă cam slab și reținută de portar.

După o oră de joc, echipa lui Edi Iordănescu a marcat din nou. A reușit-o Cicâldău, dintr-o lovitură liberă superbă. A existat însă și o premieră: Daniel Paraschiv a marcat din penalty la debutul său la națională, la a doua atingere de balon.

După ocazia mare a lui Drăgușin, a urmat ultimul gol al meciului, reușit de Rus, în minutul 88. Astfel, tricolorii încheie anul 2022 cu trei victorii, șase înfrângeri și două remize.