Un vârstnic a fost lovit de tren, în Gura Arieșului: bărbatul are nevoie de sânge după ce i s-a amputat un picior

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 22-11-2022 16:29

Un bărbat de 93 de ani din judeţul Mureş a suferit o amputaţie parţială la unul dintre picioare după ce a fost implicat, marţi, în condiţii încă neelucidate, într-un accident de tren în Gura Arieşului, comuna Lunca Mureşului, din judeţul Alba.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, Luminiţa Prodan, a declarat, pentru AGERPRES, că un bărbat, iniţial neidentificat , a fost lovit de un tren, fiind găsit de o persoană în apropierea liniei de cale ferată care străbate Gura Arieşului spre Târgu Mureş, respectiv Războieni.

Ulterior, poliţiştii de la Transporturi Feroviare au stabilit că este vorba de un bărbat în vârstă de 93 de ani, din judeţul Mureş. Deocamdată, nu s-a stabilit în ce împrejurări a ajuns bărbatul în locul în care a fost găsit şi nici în ce condiţii a fost lovit de tren, a precizat Luminiţa Prodan.

Victima a fost transportată în stare gravă la Spitalul Municipal Aiud.

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba a lansat marţi, pe pagina de Facebook, un apel prin care ruga persoanele care au grupa de sânge AB pozitiv să se prezinte la centru pentru a dona sânge necesar victimei.

"Un pacient care a fost implicat într-un accident de tren şi se află în stare deosebit de gravă are nevoie URGENT de sânge, grupa AB pozitiv. Rugăm persoanele care au această grupă să se prezinte la noi în centru, pentru a dona sânge. În acest moment, stocul este insuficient", au transmis reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba.