Proiect de senzație: Zbor de la Londra la New York în doar 80 de minute

Autor: Daniel Mihai Dragomir
Publicat: 28-11-2022 05:04

Un nou avion supersonic dezvăluit de un designer spaniol ar putea să ne ajute să traversăm Atlanticul la viteze de neuitat. Oscar Viñals a proiectat conceptul The Hyper Sting, care ar putea ajunge de la Londra la New York într-un timp uimitor de 80 de minute, anunță khaama.com.

Un designer spaniol a dezvăluit un proiect uluitor pentru un nou avion supersonic care ar putea ajunge de la Londra la New York în 80 de minute. Ideea folosește o combinație de sisteme nucleare teoretice de fuziune la rece și o tehnologie inovatoare Mach 3,5.

Mach este raportul dintre viteza unui corp și viteza sunetului - Mach 1 este viteza sunetului, Mach 2 este de două ori mai mare decât viteza sunetului și așa mai departe. Avionul ar traversa spațiul aerian cu aproape 2.500 km/h - de aproape cinci ori mai mult decât viteza medie actuală a avioanelor comerciale de pasageri, care au nevoie de până la opt ore pentru a parcurge drumul de la Londra la New York.

În cazul în care planurile pentru avionul cu reacție s-ar realiza, ar dura doar 80 de minute pentru a parcurge populara rută transatlantică. Acesta ar alimenta două motoare cu reacție și patru turboreactoare hibride de ultimă generație. Hyper Sting ar fi cu peste 30 de metri mai lung decât Concorde și ar avea o anvergură a aripilor mai mare, de 169 de picioare, față de 85 de picioare pentru Concorde.

'Concorde a fost o mașinărie strălucită, un experiment nobil, dar a produs prea multe emisii în mediu, prea mult zgomot în comunitățile noastre și a fost prea scump de operat', a declarat Viñals. 'O nouă eră a zborurilor supersonice ar putea fi chiar după colț, dar există provocări care trebuie depășite atunci când vine vorba de a zbura cu o viteză mai mare decât cea a sunetului','

'În prezent, există câteva proiecte pentru o nouă eră a zborurilor supersonice din partea diferitelor inițiative private și publice, unele dintre acestea sunt în plină desfășurare și ar putea deveni în câțiva ani într-un concept real. Viñals spune că numele proiectului său este influențat de forma avionului. Acesta crede că conceptul său este fezabil, dar ar avea nevoie de progrese în tehnologie.