Cursuri de prim ajutor şi prevenţie, timp de două zile, în cadrul Caravanei SMURD 'Fii pregătit!'

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 29-11-2022 12:51

Potrivit sursei citate, cursurile vor fi organizate de instructorii şi voluntarii ISU Galaţi şi vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România - cutremure, inundaţii, incendii - şi modul în care populaţia se poate pregăti pentru a le face faţă.

Centrul mobil de pregătire a populaţiei are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor.

De asemenea, Centrul mobil de instruire a populaţiei pentru răspuns la situaţii de urgenţă este dotat cu echipamente inteligente ce simulează diverse situaţii de urgenţă, folosind scenarii pentru prevenirea incendiilor, tehnologii de recunoaştere a pericolelor şi efecte multimedia.

Obiectivul acestor sesiuni de instruire este de a cultiva în rândul cetăţenilor comportamente preventive, scopul fiind acela de a reduce numărul de accidente care au loc în locuinţe.

Caravana 'Fii pregătit!' - Centrul mobil de pregătire a populaţiei este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut de Fundaţia pentru SMURD.