Paza la Pavilionul Expoziţional când a fost aruncat în aer un bancomat, asigurată în trei posturi interioare

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 29-11-2022 12:53

Unul dintre cei trei angajaţi ai Direcţiei de Pază care asigurau, în noaptea de luni spre marţi, supravegherea la Pavilionul Expoziţional, în posturi dispuse în interior la fiecare intrare, a auzit explozia în jurul orei 03,35, iar când a ieşit afară i-a văzut fugind pe cei ce aruncaseră în aer bancomatul de la intrarea principală, a informat Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa, potrivit Agerpres.
Angajatul a anunţat poliţia şi echipajul de intervenţie al Direcţiei de Pază.

"Direcţia de Pază a judeţului Constanţa asigură securitatea Pavilionul Expoziţional Constanţa cu trei posturi de pază, formată din personal nepurtător de armament. În interiorul obiectivului, cele trei posturi sunt dispuse la fiecare intrare a pavilionului. Bancomatul asupra căruia au acţionat hoţii se află la intrarea principală, dinspre bulevardul Mamaia. În jurul orei 03,35, angajatul Direcţiei de Pază, care asigura paza intrării principale, a auzit explozia, după care a ieşit afară. Acesta a fost momentul în care persoane necunoscute aflate în fata obiectivului au fugit. Angajatul, conform procedurilor de lucru, a anunţat poliţia, ulterior chemând în sprijin şi echipajul de intervenţie al direcţiei. Aceştia au ajuns la obiectiv în mai puţin de 3 minute, ulterior a ajuns şi primul echipaj de poliţie", a transmis CJ Constanţa.

Conform sursei citate, agentul postului de pază de la intrarea principală nu a avut posibilitatea să vadă atunci când hoţii acţionau la bancomat.

"Cei care au acţionat asupra bancomatului au amplasat încărcătura în exteriorul obiectivului. Angajatul direcţiei nu a avut posibilitatea să îi observe sau să îi audă", au menţionat reprezentanţi ai CJ.

La Pavilionul Expoziţional sunt montate camere de supraveghere video.

Două persoane, suspectate de aruncarea în aer a bancomatului de la Pavilionul Expoziţional din staţiunea Mamaia, faptă comisă în noaptea de luni spre marţi, sunt audiate la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Suspecţii, un bărbat şi o femeie, sunt bănuiţi că ar fi autorii aruncării în aer a unui alt bancomat, în localitatea Castelu, şi ai unei tentative, prin acelaşi mod de operare, în staţiunea Mamaia.