Locatarii unui bloc din municipiul Sibiu au rămas fără curent electric în urma unui incendiu

Autor: Mirea Andreea
Publicat: 30-11-2022 21:07

Locatarii unui bloc din municipiul Sibiu au rămas fără curent electric, miercuri seara, după ce a luat foc panoul electric al imobilului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Andreea Ştefan.

"ISU Sibiu a intervenit cu două autospeciale de stingere, autoscară şi un echipaj SMURD, în municipiul Sibiu, strada Aleea Buia, ca urmare a semnalării unui incendiu la un panou electric dintr-un bloc de locuinţe. La faţa locului a fost mobilizat şi un echipaj de la furnizorul de energie electrică. A fost întrerupt curentul electric, pentru a se putea acţiona în siguranţă. Pompierii au lichidat incendiul prompt cu mijloace din dotare (stingător), fiind afectat doar panoul electric respectiv, situat la parterul blocului", a precizat Andreea Ştefan.

Conform aceleiaşi surse, cauza probabilă a producerii incendiului a fost un scurtcircuit, produs ca urmare a suprasolicitării tabloului de distribuţie

Reprezentanta ISU Sibiu a declarat, pentru AGERPRES, că blocul are trei scări, iar după plecarea pompierilor, angajaţii de la societatea de distribuţie au rămas la faţa locului pentru a relua alimentarea cu electricitate a locuinţelor.