Se întâmplă ceva straniu: Avalanșă de morți suspecte în lumea cripto

Autor: Daniel Mihai Dragomir
Publicat: 01-12-2022 06:11
Actualizat: 01-12-2022 07:19

Co-fondatorul criptomonedei Tiantian Kullander moare "neașteptat" la vârsta de 30 de ani - la câteva săptămâni după ce un alt milionar al banilor digitali s-a înecat pe o plajă din Puerto Rico, anunță dailymail.co.uk

Tiantian Kullander, care a cofondat compania de active digitale Amber Group, a decedat în somn, a declarat un purtător de cuvânt al firmei sale.

Amber Group l-a descris pe Kullander - cunoscut cu drag ca 'TT' de către prieteni și colegi - ca fiind 'un instrument esențial pentru fondarea Amber și un pilon al succesului nostru'. A pus suflet și inimă în companie, în toate etapele de dezvoltare a acesteia. A dat exemplu prin inteligența, generozitatea, umilința, diligența și creativitatea sa', a declarat compania într-un comunicat.

'TT a fost un lider de opinie respectat și a fost recunoscut pe scară largă ca un pionier pentru această industrie. Profunzimea cunoștințelor sale, dorința sa de a colabora și dorința sa de a-i ajuta întotdeauna pe ceilalți au adus beneficii pentru nenumărate start-up-uri și persoane', a adăugat firma. Comunicatul nu a precizat unde a decedat Kullander.

Amber Group are sediul în Singapore, iar pe site-ul său de internet se precizează că este 'prezentă în Atena, Geneva, Dubai, Hong Kong, Istanbul, Londra, Mexico City, Taipei, Tokyo, Vancouver și Zurich'.

Într-un omagiu postat pe Twitter, Annabelle Huang, un managing partner la Amber Group, a declarat: 'A pierdut un prieten drag care mi-a schimbat viața, printre multe altele, în moduri pe care nu și le-a dat seama'. Ea a spus că Kullander a fost 'cel mai bun dintre noi - un amestec rar de erudit și degen - întotdeauna generos cu timpul său, onest fără compromisuri și o voce feroce în industria noastră'. Moștenirea sa va dăinui'.

Kullander, fost trader la Morgan Stanley și Goldman Sachs, a fondat Amber Group în 2017. Compania a fost evaluată la 3 miliarde de dolari (2,4 miliarde de lire sterline) în ultimele luni. Firma a adăugat în declarația sa: "TT a fost un soț devotat, un tată iubitor și un prieten înfocat. Moartea sa este o tragedie, iar gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de familia sa.

'Îi supraviețuiește soția sa și fiul lor iubit. Vă rugăm să le respectați intimitatea în aceste momente dificile'. Amber a fost evaluată recent la 3 miliarde de dolari, dar, ca și alte firme de criptomonede, a fost afectată de prăbușirea prețului criptomonedelor.

Compania a redus 10% din personalul său în acest an. Kullander a declarat pentru Bloomberg în septembrie că 'reduce în rolurile care au o prioritate mai mică, având în vedere condițiile de piață, și crește numărul de angajați în rolurile care au o prioritate mai mare'.

Amber Group a declarat la începutul acestei luni că a fost un 'participant activ la tranzacționare' pe firma prăbușită FTX. Într-o declarație din 9 noiembrie, compania a declarat: "Deși ne-am redus semnificativ expunerea [la FTX] în cursul săptămânii, avem încă retrageri care nu au fost încă procesate.

'Cu toate acestea, având în vedere limitele stricte de expunere pe locurile de tranzacționare individuale, aceasta reprezintă <10% din capitalul nostru total de tranzacționare. Nu reprezintă o amenințare la adresa operațiunilor noastre comerciale sau a lichidității'.

Principalul produs al companiei este WhaleFin, o platformă de tranzacționare criptografică. Moartea lui Kullander vine la doar câteva săptămâni după ce un alt tânăr milionar al criptomonedelor a murit.

Nikolai Mushegian, în vârstă de 29 de ani, s-a înecat pe o plajă din Puerto Rico după ce a scris pe Twitter că se teme că CIA și Mossad îl vor ucide. Mushegian avea un istoric de probleme de sănătate mintală, iar familia sa nu crede că a fost vorba de un joc murdar.

Într-un mesaj postat pe Twitter cu câteva ore înainte de a muri, el a spus: "CIA, Mossad și elita pedofilă conduc un fel de rețea de șantaj cu trafic de sex din Puerto Rico și din insulele Caraibe. 'Vor să-mi însceneze o înscenare cu un laptop plantat de fosta mea [iubită], care era spion. Mă vor tortura până la moarte'.

Cu toate acestea, unii membri ai comunității criptomonedelor din Puerto Rico sunt suspicioși cu privire la momentul morții sale. El a fost descoperit de un surfer în apă la Ashford Beach pe 29 octombrie, complet îmbrăcat și cu portofelul asupra sa.