De Ziua Naţională, doi pompieri au arborat Drapelul pe vârful Toaca din Ceahlău

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 01-12-2022 10:35

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, doi pompieri din cadrul ISU "Petrodava" Neamţ au arborat Drapelul pe vârful Toaca, din masivul Ceahlău, la peste 1.900 metri altitudine, potrivit Agerpres.

Plutonierul adjunct Ciprian-Mario Grecu şi plutonierul Samuel Găvriluţ au început ascensiunea de la primele ore ale dimineţii, astfel încât să poată da onorul la Drapel înaintea colegilor de tură care fac acest lucru, zilnic, la ora 08,00.

Astfel, cei doi pompieri au reuşit să urce pe vârful Toaca, la 1.904 metri altitudine, şi să ridice deasupra capului Drapelul, ca un semn de cinstire a Zilei Naţionale a României.

"Dragostea faţă de ţară şi locurile natale sunt calităţile pompierilor nemţeni, care sunt la datorie acolo unde este nevoie. Felicitări pentru dăruire", a transmis conducerea ISU "Petrodava" Neamţ.

Cei doi pompieri fac parte din echipa reprezentativă a instituţiei care a ocupat anul acesta locul al treilea la concursul "Cel mai puternic pompier".

Gestul lor de a urca Drapelul pe cel mai înalt punct din judeţ a fost făcut în numele tuturor colegilor din cadrul ISU "Petrodava" Neamţ.