Macedonia del Nord îşi va axa preşedinţia OSCE pe lupta împotriva traficului de persoane

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 01-12-2022 12:23

Ministrul de externe al Macedoniei de Nord, Bujar Osmani, a cărui ţară va prelua preşedinţia prin rotaţie a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), a anunţat joi, la Lodz (Polonia), că ţara sa îşi va axa mandatul pe lupta împotriva traficului de persoane, transmite EFE.

"Lupta OSCE împotriva traficului de persoane continuă să fie o obligaţie comună şi una dintre principalele priorităţi ale preşedinţiei Macedoniei de Nord, începând cu 1 ianuarie 2023. Este nevoie de eforturi comune pentru a găsi soluţii sustenabile împotriva traficului de persoane", a declarat Osmani la sosirea la reuniunea miniştrilor de externe ai ţărilor membre ale OSCE, care are loc joi şi vineri în oraşul polonez Lodz,potrivit Agerpres.

Osmani a apreciat că preşedinţia prin rotaţie a Macedoniei de Nord va reprezenta cea mai mare provocare de politică externă cu care se va confrunta ţara sa de la obţinerea independenţei, în 1991.

Înaintea începerii reuniunii ministeriale, Osmani a avut întrevederi cu omologii săi din Polonia, Zbigniew Rau, şi Suedia, Tobias Billstrom, precum şi cu secretarul general al OSCE, Helga Maria Schmid.