CM 2022: Hansi Flick, selecţionerul Germaniei, nu va demisiona

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 02-12-2022 11:54

"Să lucrez cu această echipă mă motivează. Însă după acest meci nu este momentul să vorbesc despre ce va urma. Mă simt bine, avem o echipă bună şi vin din urmă jucători noi. Asta nu va depinde de mine", a afirmat Flick după victoria de joi cu Costa Rica (4-2).

Flick, care promite o "analiză foarte rapidă" a motivelor acestui "eşec", a recunoscut că trăieşte o dezamăgire "uriaşă". El a adăugat: "Eu şi echipa mea am făcut o treabă bună, noi am pregătit bine naţionala."

"Dacă ne uităm la meciurile noastre (1-2 cu Japonia şi 1-1 cu Spania, înaintea partidei cu Costa Rica - n. r.) şi la totalul golurilor înscrise de noi (şase - n. r.). este din vina noastră. Sunt convins că am avut destule ocazii contra Spaniei şi a Japoniei, însă trebuia să le fructificăm (...) şi au fost şi multe greşeli individuale", a spus Flick după al doilea Mondial consecutiv în care Germania nu a trecut de faza grupelor.

Selecţionerul a asigurat că el şi echipa sa "îşi pot reveni rapid" , dar este "încă prea devreme" pentru a vorbi despre EURO 2024, care va avea loc în Germania.

"După această eliminare, trebuie analizat ce am făcut noi aici şi s-o luăm în altă direcţie", a spus el, cerând "să ne concentrăm asupra formării tinerei generaţii" în Germania.