Norvegianul Aleksander Aamodt Kilde a reuşit o dublă la Beaver Creek (SUA)

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 05-12-2022 10:32

Norvegianul Aleksander Aamodt Kilde a reuşit o dublă victorie în staţiunea americană Beaver Creek, după ce s-a impus sâmbătă în proba de coborâre şi duminică în cea de slalom super-uriaş, contând pentru Cupa Mondială de schi alpin, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Kilde, 30 ani, câştigătorul Globului de Cristal la slalom super-uriaş sezonul trecut, i-a devansat în clasamentul acestei probe pe elveţianul Marco Odermatt cu 20/100, respectiv pe francezul Alexis Pinturault cu 30/100. Norvegianul şi-a trecut în cont a 16-a sa victorie din Cupa Mondială şi a obţinut primul său succes la slalom super-uriaş, după ce a fost învins de Odermatt, campionul olimpic en titre, în prima cursă de la Lake Louise (Canada) de săptămâna trecută.

În clasamentul general al Cupei Mondiale de slalom super-uriaş, Odermatt şi Kilde conduc cu câte 180 puncte, urmaţi de austriacul Matthias Mayer (86), francezul Alexis Pinturault (82) etc.

Marco Odermatt se menţine lider în clasamentul general al Cupei Mondiale, după cinci probe, cu 430 puncte, urmat de Aamodt Kilde (380), Matthias Mayer (186) etc.