Spectacol de poezie şi muzică cu Horaţiu Mălăele şi Emilia Popescu, pe 15 decembrie, la TNB

Autor: Mirea Andreea
Publicat: 05-12-2022 11:33

Horaţiu Mălăele şi Emilia Popescu vor recita sub semnul lui Ion Caramitru, în ambianţa muzicală creată de Cătălin Răducanu, într-un spectacol unic de poezie şi muzică, pe 15 decembrie, de la ora 20,00, la Sala Studio a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale", sub genericul "La steaua...", informează organizatorii într-un comunicat transmis AGERPRES.

În centrul evenimentului se vor afla versuri din creaţia lui Mihai Eminescu, dar şi a altor poeţi români precum Nichita Stănescu, Ştefan Augustin Doinaş, Emil Brumaru şi nu numai, pe o selecţie centrată în jurul unei teme - dragostea.

Cei aflaţi pe scenă vor intra într-un dialog imaginar cu Ion Caramitru, prezent în proiecţia ultimei filmări realizate de acesta pentru proiectul "Aplauze pentru poet".

"Pornit de la o idee de Ovidiu Miculescu, acest proiect este un act de restituţie şi un demers de susţinere a unui domeniu cultural marginalizat în contemporaneitate, adăugând poeziei arta actorului, rostirea, muzica şi imaginea", se arată în comunicat.

Regia spectacolului este semnată de Claudiu Goga, regia muzicală Oltea Şerban-Pârâu, video Virgil Oprina.

Menirea proiectului este, printre altele, şi aceea de a cultiva gustul spectatorilor pentru cuvintele frumos rostite, precizează organizatorii.

Biletele pot fi procurate de la Casa de bilete a TNB, precum şi online, pe platforma www.mystage.ro.