CM 2022: Uruguayul a angajat un avocat argentinian pentru procedura disciplinară deschisă de FIFA

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 08-12-2022 13:16

FIFA a deschis proceduri disciplinare contra AUF şi a jucătorilor uruguayeni Jose Maria Gimenez, Edinson Cavani, Fernando Muslera şi Diego Godin, care l-au confruntat cu furie pe arbitru la finalul meciului care a consemnat eliminarea sud-americanilor. Uruguay mai avea nevoie de un singur gol pentru a se califica în optimile de finală. Germanul Daniel Siebert, care a condus partida, a consultat VAR în minutul 57 pentru un potenţial fault la Darwin Nunez, dar a decis să nu acorde penalty, într-un moment în care Uruguayul s-ar fi putut desprinde la 3-0 pe tabela de marcaj.

Ariel Reck, care a mai colaborat cu AUF, l-a reprezentat pe fotbalistul argentinian Lionel Messi, care a primit o suspendare de trei meciuri, după ce l-a insultat pe arbitru la finalul unei partide cu Chile în 2017. Avocatul a reuşit să anuleze suspendarea şi Messi a putut să joace în continuare în preliminariile CM 2018.

''I-am spus lui Reck când am fost notificaţi de FIFA şi el a început imediat să lucreze. Va mai dura ceva timp până la cunoaşterea sancţiunii şi poate chiar mai mult acum când Uruguay nu mai este la Cupa Mondială. Ar putea fi o lună, până în două luni sau chiar trei luni'', a declarat Gaston Tealdi, vicepreşedintele AUF, pentru Ovacion

AUF are zece zile la dispoziţie pentru a face o declaraţie de apărare, în timp ce sancţiunile ar putea varia de la avertismente la sancţiuni economice şi pedepse sportive.