Autoritățile canadiene au introdus sancțiuni împotriva a 33 de cetățeni ruși

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 09-12-2022 19:55

Autoritățile canadiene au introdus astăzi noi sancțiuni împotriva unor persoane sau organizații din Rusia, Iran și Myanmar pentru presupuse încălcări ale drepturilor omului. După cum transmite agenția TASS, acest lucru a fost comunicat de agenția Reuters, carea citat declarația Ministerului canadian de Externe.

Potrivit agenției, au intrat sub incidența sancțiunilor 33 de actuali și foști oficiali ruși de rang înalt și 6 organizații, care se presupune că au legătură cu "încălcările sistematice ale drepturilor omului" împotriva rușilor care s-au opus operațiunii militare speciale din Ucraina, informează Rosbalt, citată de Rador.

Canada a aplicat, de asemenea, măsuri restrictive împotriva unui număr de 22 de persoane din Iran, între care reprezentanți de rang înalt ai sistemului judiciar și sistemului de penitenciare, organe de ordine, figuri ale mass-media de stat din Iran, precum și reprezentanți ai cercurilor politice, inclusiv consilieri ai liderului suprem al Republicii Islamice Iran, ayatollahul Ali Khamenei.

Canada a impus, de asemenea sancțiuni împotriva a 12 persoane fizice și trei persoane juridice din Myanmar care au legătură cu autoritățile militare și "contribuie la violența armatei".