CM 2022: Fernando Santos nu intenţionează să demisioneze din postul de selecţioner al Portugaliei

Autor: George Traicu
Publicat: 11-12-2022 13:46

Fernando Santos nu intenţionează să demisioneze din postul de selecţioner al Portugaliei, după înfrângerea suferită sâmbătă în faţa Marocului (scor 0-1), în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Să demisionez? Nu se pune această problemă... Să-mi prezint demisia nu face parte din vocabularul meu", a declarat Santos pentru postul de televiziune Sport TV.

În vârstă de 68 de ani, Fernando Santos se află din 2014 la cârma naţionalei lusitane, cu care a câştigat titlul european în 2016, iar contractul său este valabil până la EURO 2024.

El a indicat că va reveni în cursul zilei de duminică la Lisabona pentru a discuta cu preşedintele Federaţiei portugheze de fotbal, Fernando Gomes, în legătură cu viitorul său la conducerea Seleccao.

"Când ne vom întoarce în Portugalia, vom discuta calm şi vom analiza ceea ce putem face. Nu ştiu dacă putem vorbi de un eşec, dar am fi putut face mai bine", a mai spus tehnicianul lusitan, comentând înfrângerea suferită în faţa Marocului. "Sunt zile, ca cea de astăzi, când norocul lipseşte", a adăugat selecţionerul.

Preşedintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, a ţinut să evidenţieze parcursul naţionalei ţării sale la CM 2022, menţionându-l în special pe Cristiano Ronaldo şi "pe cei mai puţini tineri, care vor avea mai puţine şanse de a participa la Cupa Mondială peste patru ani".

La rândul său, premierul Antonio Costa a felicitat, pe contul său de Twitter, selecţionata lusitană, care "a adus multă bucurie portughezilor" şi care rămâne "una dintre cele mai bune din lume".