Contraspionajul rusesc lucrează la turație maximă de la începutul invaziei: serviciile speciale ucrainene, acuzate că trimit insurgenți în Rusia

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 13-12-2022 21:41
Actualizat: 13-12-2022 16:07

Directorul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), președintele Comitetului Național Antiterorist Alexander Bortnikov, sesisează un număr tot mai mare de atacurile „teroriste” în unele regiuni ale țării. De la începutul anului 123 de astfel de acțiuni au fost prevenite, inclusiv 64 de atacuri teroriste, transmite șeful FSB.

Bortnikov a menționat că în acest an numărul manifestărilor „teroriste” a crescut semnificativ, în principal în regiunile de frontieră situate în Districtul Federal Central și districtul federal sudic, informează Interfax. „Acest lucru se datorează atât activităților de informații și subversive ale serviciilor speciale ucrainene, desfășurate cu sprijinul țărilor occidentale conduse de Statele Unite, cât și încercărilor susținătorilor organizațiilor teroriste internaționale de a crea celule secrete și de a comite crime de natură teroristă", a declarat Bortnikov la o reuniune a comitetului.

Potrivit acestuua, atunci când au încercat să treacă frontiera de stat a Federației Ruse la punctele de control, peste patru sute „de radicali ucraineni și persoane care au comis crime de război au fost reținute. În plus, 1.026 de persoane implicate în activități teroriste nu au voie să intre în țară”, transmite acesta.

„Au fost descoperite aproximativ 2,6 mii de fapte de trafic ilegal de arme, au fost lichidate peste 50 de ateliere clandestine de armament, activitățile a 74 de grupuri infracționale organizate implicate în fabricarea armelor de distrugere au fost suprimate", a precizat oficialul rus.