'Vocea' lui Putin anunță că războiul din Ucraina continuă și în 2023

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 13-12-2022 23:54
Actualizat: 14-12-2022 07:14

Nici nu se poate pune problema retragerii trupelor ruse din Ucraina înainte de sfârșitul anului, a declarat, marți, jurnaliştilor, secretarul de presă al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, potrivit Tass, anunță Rador.

Totodată, el a subliniat că pentru obţinerea păcii este necesar să se țină cont de noile realități privind intrarea unor noi regiuni în Rusia. "Acest lucru este exclus" - a spus reprezentantul Kremlinului, răspunzând la întrebarea dacă Rusia analizează posibilitatea de a începe retragerea trupelor din Ucraina înainte de sfârșitul anului 2022.

"Partea ucraineană trebuie să țină cont de realitățile care s-au creat în tot acest timp" - a spus Peskov. "Aceste realități indică faptul că Federația Rusă are acum subiecţi noi, care s-au format ca urmare a referendumurilor care au avut loc în aceste teritorii" - a subliniat Dmitri Peskov.

Acesta şi-a exprimat convingerea că, "fără luarea în calcul a acestor noi realități, orice progres în ceea ce privește reglementarea este imposibil".