Cât mai multe generatoare, singura soluție pentru ca Ucraina să poată trece iarna

Autor: Daniel Mihai Dragomir
Publicat: 17-12-2022 08:02

Întreprinderile ucrainene au importat aproximativ o jumătate de milion de generatoare de energie electrică, dar țara are nevoie de alte mii de generatoare mai mari și mai puternice pentru a trece peste iarnă, a declarat prim-ministrul ucrainean Denys Shmyhal, anunță Mediafax.

Ucraina a suferit numeroase întreruperi de energie și pene de curent din cauza atacurilor rusești asupra infrastructurii sale energetice începând din octombrie.

Operatorul de rețea ucrainean Ukrenergo a declarat vineri, după ultimele atacuri aeriene rusești, că timpul de reparații va fi mai lung decât după atacurile anterioare și că va fi nevoie de mai mult timp pentru a restabili energia electrică, conform Sky News.

În timpul unei ședințe de guvern, Shmyhal a declarat că va fi nevoie de mai multe generatoare pentru Ucraina în lunile de iarnă.

El a spus: "Întreprinzătorii ucraineni mici și mijlocii au importat deja 500.000 de generatoare de mică putere. Dar pentru a trece iarna vom avea nevoie de aproximativ 17.000 de generatoare mari și industriale. Sperăm să acoperim o parte din aceste nevoi cu ajutorul partenerilor noștri”.