FOTO Incendiu într-o clădire cu o creșă și un adăpost social: Sunt 6 victime, între care și doi copii - UPDATE

Autor: Alexandru Popescu
Publicat: 18-12-2022 11:57
Actualizat: 18-12-2022 15:29

UPDATE

Un reşou electric pentru încălzire care a fost amplasat lângă perdele şi alte materiale sintetice a fost cauza incendiului izbucnit duminică dimineaţa la un imobil din Huşi, în care funcţionau o creşă şi un adăpost social, în urma căruia două persoane au fost rănite, iar alte şase evacuate, informează reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

"Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un aparat de încălzire amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile. Un reşour electric amplasat lângă perdele şi alte materiale sintetice", a precizat sursa citată.

UPDATE

Potrivit ISU Vaslui, copiii stăteau cu persoanele adulte din adăpostul social.

”Una dintre victimele incendiului din Huşi, un bărbat în vârstă de 62 ani, va fi transportat cu elicopterul SMURD la o unitate medicală din municipiul Iaşi. Bărbatul a suferit arsuri pe 15% din suprafaţa corporală (palmele şi faţa) fără a-i fi afectate căile respiratorii”, a precizat sursa citată.

Știrea inițială

Șase persoane au ajuns la spital în urma unui incendiu produs într-o clădire din orașul Huși din județul Vaslui. Printre victime sunt doi copii, au anunțat echipele care au intervenit la fața locului.

Potrivit primelor informații, incendiul a izbucnit într-o clădire din cauza unui calorifer electric defect. Persoanele din interior au fost evacuate, iar echipajele de la Serviciul de Ambulanță au transportat la Spitalul din Huși șase oameni, scrie mediafax.ro.

Doi bărbați de 50 de ani și de 62 de ani au arsuri minore pe față și palme. La spital au mai ajuns doi adulți și doi copii care au avut atacuri de panică.

Secția de pompieri Huși a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă, o autoscară mecanică, două ambulanțe SMURD și echipaje specializate pentru lichidarea unui incendiu izbucnit într-o clădire cu dublă funcționalitate.

La parter este creșă, iar la etaj a fost amenajat un adăpost pentru persoane asistate social. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la etajul clădirii, într-o cameră și exista riscul de propagare la nivelul întregului adăpost. Incendiul a fost localizat și se lucrează pentru lichidare, au precizat pompierii.