CTP: S-au scurs 33 de ani (vârsta lui Iisus) de când niște oameni au murit pentru libertate. Acum, de Crăciun, nu se va ieși în stradă

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 22-12-2022 12:42

Iisus Hristos s-a născut ca să moară pe cruce, dar nu pentru eliberarea neamului său, pentru libertate și dreptate socială, ori pentru iertarea păcatelor tuturor oamenilor, ci „pentru înlocuirea dictaturii romane cu dictatura bisericii creștine”, susține Cristian Tudor Popescu, într-un articol pentru Republica, potrivit b1tv.ro.

„S-au scurs 33 de ani (vârsta lui Iisus) de când niște oameni, puțini, au ieșit în stradă, unde știau că-i așteaptă gloanțele, care îi pot omorî definitiv, pentru doborârea ticăloșilor stăpânitori ai României. Pentru libertate și dreptate, care nu înseamnă nicidecum amnistie în stil Iisus, de care să beneficieze toți făcătorii de rău din această țară”, continuă gazetarul.

Acesta se întreabă apoi retoric câți români „vor vărsa un strop din paharul cu vin sau țuică în amintirea celor răstigniți fără cruce și până astăzi neînviați? Dar atât de adevărați”.

Iar un posibil răspuns îl oferă la începutul articolului: „De Crăciun, nu se va ieși în stradă. Nu se va protesta împotriva acestei guvernări care, pe lângă frig și sărăcie, livrează cetățenilor și o giga bătaie de joc: uite declarația, nu e declarația! Sau: nu mai sunt pensii speciale, ba mai sunt! Sau: noi mâncăm sushi de vită coreean la Seul, voi ce mâncați?”.