Lufthansa consideră Bulgaria 'parte a Rusiei': Ce a putut compania aeriană să-i facă ambasadorului Bulgariei în SUA

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 22-12-2022 16:02

Ambasadorul bulgar în Statele Unite Georgy Panayotov a declarat că Lufthansa a refuzat să ofere un asistent pentru a-i ajuta fiul de 12 ani să zboare în țară pentru sărbătorile de Crăciun, explicând că „Bulgaria face parte din Federația Rusă”, potrivit Reuters.

„Îmi trimit fiul în Bulgaria de Crăciun. Zbor cu Lufthansa prin Frankfurt până la Sofia. Comand un asistent să-l întâlnească la Frankfurt și să-l pună într-un avion care zboară spre Sofia, pentru că acest aeroport este imens, iar Theo are doar 12 ani și nu a călătorit niciodată singur Serviciul este plătit, iar compania a confirmat, dar în ziua zborului serviciul de asistență pentru copil de 12 ani a fost anulat. Call-centerul companiei aeriene a anunțat motivul: „Bulgaria face parte din Federația Rusă”, a scris diplomatul pe Facebook.

„Nu este o glumă, acesta este un caz real care a ajuns cu adevărat să mă exaspereze și să îmi traumatizeze și copilul”, a adăugat el.

Totuși, potrivit presei bulgare, care îl citează pe Panayotov, membrii echipajului l-au ajutat pe Theo să ajungă la avionul care zboară spre Bulgaria de la Frankfurt pe Main, iar acesta a plecat mai departe spre țara sa.