Radu Mihaiu a făcut plângeri penale şi vrea ca Primăria Sectorului 2 să recupereze Pieţele Aghireş, Latină şi Pompeiu

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 23-12-2022 11:41

Edilul Radu Mihaiu anunţă că Primăria Sectorului 2 vrea să recupereze pieţele Aghireş, Latină şi Pompeiu şi afirmă că a depus plângeri penale în cazul unor firme private pe care le acuză de administrarea "păguboasă" a acestor pieţe.

"Alba-neagra cu bunurile statului ne-a lăsat fără pieţe. Cândva, demult, tare demult, s-au dat spre administrare unor firme private 3 pieţe alimentare. Au fost date în administrare pentru preţuri modice, tocmai pentru a încuraja producătorii locali, pentru ca bucureştenii să nu plătească mult să cumpere fructe legume, carne, brânzeturi. Şi printr-un şir întreg de hotărâri de consiliu, caiete de sarcini, contracte păguboase, nişte băieţi 'deştepţi' şi-au aranjat nişte imobile profitabile. Pieţele agroalimentare s-au transformat în supermarketuri, şi-au tras câteva etaje de birouri. Etaje! În loc de producători locali găsim preţuri de supermarket şi spaţii premium din care primăria încasează mai nimic, iar şmecherii încasează chirii substanţiale", scrie edilul, pe Facebook.

Radu Mihaiu menţionează că a documentat această situaţie în plângerile penale şi că, în paralel, autoritatea locală face demersuri pentru a recupera spaţiile respective, dar că situaţia juridică este una complicată.

"Din nefericire, situaţia lor juridică este (probabil intenţionat gândită) foarte complicată, existând procese în instanţă, insolvenţă şamd. E greu de curăţat după 20 de ani de administraţie roşie, dar ne-am pus cizmele şi ne-am apucat", adaugă Mihaiu.