De ce nu este recomandat să speli carnea de pui înainte de a o găti

Autor: Radu Pop
Publicat: 27-12-2022 06:41
Actualizat: 27-12-2022 08:09

Despre carnea de pui s-a vorbit mult timp de-a lungul timpului, iar unul dintre subiectele controversate, care a dat naștere unor ample dezbateri printre chefi celebri, a fost dacă se spală sau nu, conform DigiWorld.

Ei bine, potrivit unui raport al Departamentului Agriculturii al Statelor Unite ale Americii și al Universității de Stat din Carolina de Nord, carnea de pui nu ar trebui spălată, întrucât crește riscul de intoxicație alimentară.

Potrivit experților, carnea de pui poate fi contaminată cu bacterii periculoase precum Salmonella, Campylobacter și Clostridium perfringens. Acestea sunt distruse în momentul în care carnea este gătită, însă dacă alegi să o speli, ele pot ajunge pe alte obiecte folosite în bucătărie, precum tocător, chiuvetă, cuțit ori alte obiecte folosite.

`Chiar și atunci când consumatorii consideră că au curățat eficient chiuveta după spălarea cărnii de pasăre, acest studiu arată că bacteriile se pot răspândi cu ușurință pe alte suprafețe și alimente”, a explicat secretarul adjunct al USDA pentru securitatea alimentelor Mindy Brashears.

Pe lângă faptul că n-ar trebui să speli carnea de pui, experții recomandă ca aceasta să fie pregătită după alte alimente, precum fructe și legume și ar trebui folosit un tocător doar pentru carnea crudă. De asemenea, înainte de pregăti carnea, ar trebui să-ți speli mâinile cu apă și săpun cel puțin 20 de secunde.