În ciuda divergențelor din ultima perioadă, Chișinăul și Tiraspolul par să colaboreze! Un nou contract a fost semnat între Energocom și Centrala Cuciurgan

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 28-12-2022 08:00

Energocom, compania de stat din Republica Moldova, și Centrala de la Cuciurgan (MGRES), de pe teritoriul Transnistriei, au prelungit pentru încă o lună contractul de livrare a energiei electrice malului drept. În schimb, Moldovagaz va livra 5,7 milioane m3 de gaz pe zi malului stâng, inclusiv MGRES. Despre semnarea contractului a anunțat așa-zisul „minister al dezvoltării economice” din Transnistria, conform deschide.md.

„Am reușit să ajungem la o înțelegere cu Moldova – contractul a fost semnat. În ianuarie, „RMN” va primi gaze naturale furnizate de SAP „Gazprom” în volumul de 5,7 mln. m3/zilnic, ca și în luna decembrie. La rândul său, MGRES își asumă obligația de a furniza energia electrică pentru a satisface nevoile Moldovei la nivelul indicatorilor lunii precedente. Prețul de achiziție a energiei electrice a fost păstrat”, precizează transnistrenii.

În acest sens, malul drept va primi circa 204 mii MW la un preț de 73 dolari/MW.