Ministrul apărării din Franţa a fost primit de Zelenski la Kiev

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 29-12-2022 10:23

Ministrul apărării din Franţa, Sebastien Lecornu, a fost primit miercuri, la Kiev, de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, întâlnirea având ca scop ''să evidenţieze sprijinul militar al Franţei pentru Ucraina'', potrivit oficialului francez, transmite EFE.

Într-un mesaj publicat pe reţelele sociale, Lecornu a subliniat că vizita demonstrează ''sprijinul fiabil şi durabil'' al Parisului pentru Kiev, potrivit Agerpres.

În octombrie, executivul ucrainean şi-a făcut publică nemulţumirea faţă de Franţa pe motiv că această ţară europeană nu îi trimite mai mult armament pentru a se apăra de atacurile ruse, aminteşte EFE.

După ce a fost primit de Zelenski, Lecornu a susţinut o conferinţă de presă comună la Kiev cu omologul său ucrainean, Oleksii Reznikov.

''Preşedinţii Zelenski şi (francez, Emmanuel) Macron ne-au cerut propuneri pentru luna ianuarie pentru a redefini'' agenda comună cu privire la sprijinul militar francez pentru Ucraina, a menţionat Lecornu.

La rândul său, Reznikov a făcut referire la priorităţile guvernului său în domeniul apărării, evidenţiind ''apărarea antiaeriană'', ''sisteme de artilerie cum este Caesar'', de fabricaţie franceză, şi ''lupta împotriva dronelor iraniene''.