Video| 27 de oameni au murit în incendiul de la cazinoul din Cambodgia: zeci de persoane sunt încă date dispărute

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 30-12-2022 12:34

Echipele de salvare au recuperat vineri încă opt cadavre din camerele carbonizate ale unui hotel-cazinou din Cambodgia unde un incendiu a făcut ravagii cu o zi înainte, astfel că bilanţul provizoriu al tragediei a ajuns la 27 de morţi, în timp ce mai mult de 20 de persoane sunt încă date dispărute, relatează Reuters.

Aproximativ 400 de angajaţi, alături de patronii lor, se aflau în cazinoul şi hotelul Grand Diamond City din Poipet, un oraş de la graniţa cu Thailanda, când a izbucnit incendiul, în primele ore ale zilei de joi. Până după-amiază, clădirea a fost complet distrusă, potrivit Agerpres.

Echipele de salvare au declarat că au fost nevoite să se deplaseze încet printre rămăşiţele fumegânde ale clădirii, pentru că exista pericolul ca aceasta să se prăbuşească.

Multe dintre victime sunt thailandezi, au declarat echipele de salvare. Zeci de persoane rănite au fost transportate peste graniţă în provincia thailandeză Sa Kaeo pentru tratament.

Nu a fost clar ce a declanşat incendiul, dar Sek Sokhom, şeful departamentului de informaţii al provinciei Banteay Meanchey, a declarat că este posibil să fi fost de vină un scurtcircuit. O comisie guvernamentală a fost înfiinţată pentru a investiga cauza.

Vineri, premierul Hun Sen a transmis condoleanţe pentru victime şi familiile acestora şi a îndemnat autorităţile să îmbunătăţească siguranţa clădirilor în caz de incendiu şi timpii de răspuns la astfel de situaţii de urgenţă.

Standardele de siguranţă în Cambodgia şi în alte părţi ale Asiei de Sud-Est sunt cu mult sub standardele internaţionale şi sunt aplicate în mod deficitar.

Parte esenţială a industriei turismului din Cambodgia, cazinourile din capitala Phnom Penh şi de la graniţa cu Vietnamul şi Thailanda sunt o atracţie pentru vizitatorii din acele ţări asiatice care interzic jocurile de noroc. Cele din Poipet sunt extrem de populare printre vizitatorii thailandezi, deoarece jocurile de noroc sunt ilegale dincolo de graniţă.