Expert militar: 'Forțele armate rusești ar putea lansa un atac puternic în aproximativ o săptămână!'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 31-12-2022 17:28
Actualizat: 31-12-2022 14:57

Federația Rusă va avea capacitatea tehnică de a lansa un nou atac cu rachete asupra Ucrainei abia după Anul Nou - consideră expertul ucrainean Vladislav Selezniov, relatează Rador.

Potrivit acestuia, loviturile cu rachete vor continua, dar se va ține cont de intervalele necesare pregătirii lor.

"În acest moment, aceste intervale variază între o săptămână şi zece zile" - a explicat expertul.

"În acest interval, rușii strâng resurse - rachete și echipamente. Prin urmare, cred că atacurile vor continua după Anul Nou. Le-au rămas resurse pentru două sau cel mult trei atacuri cu rachete, dar vor încerca să facă ceva rău pentru sistemul nostru energetic" - a adăugat Selezniov.

În plus, subliniază acesta, ținând cont de faptul că, pe 29 decembrie, Rusia a tras circa 70 de rachete, săptămâna viitoare, ruşii nu vor avea capacitatea tehnică de a repeta lovitura. Potrivit expertului militar Roman Svitan, "acesta a fost atacul major lansat înainte de Anul Nou".

"Nu vor putea lansa din nou acest tip de atac în mai puţin de o săptămână. Dar există probleme la aerodromul din Enghels (regiunea rusă Saratov, n.r.). Dacă acesta este pregătit pentru misiuni de luptă, atunci, într-o săptămână și jumătate, vor putea organiza un nou atac similar. Dacă nu, pregătirile pot fi tergiversate" - a subliniat Svitan.