Mevlüt Çavuşoğlu anunță că în ianuarie ar putea avea loc întâlnirea miniștrilor de Externe din Turcia, Rusia şi Siria

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 31-12-2022 18:19

Șeful Ministerului de Externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, în urma unei convorbiri telefonice cu șeful Ministerului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a anunţat că, în a doua jumătate a lunii ianuarie, ar putea avea loc întâlnirea miniștrilor de Externe din Turcia, Rusia şi Siria.

"Am propus să organizăm o întâlnire în a doua jumătate a lunii ianuarie. Aceasta ar putea avea loc la Moscova sau într-o țară terță" - a declarat Çavuşoğlu, informează gazeta.ru, potrivit Rador.

Anterior, s-a anunţat că Ankara, în urma convorbirilor purtate la Moscova între miniștrii apărării din Rusia, Siria și Turcia, a convenit să retragă trupele turcești din teritoriile aflate sub controlul lor din nordul Republicii Arabe.

Convorbirile dintre șefii Ministerelor Apărării Turciei și Siriei, Hulusi Akar și Ali Mahmoud Abbas, care au avut loc la Moscova, au constituit prima întâlnire a miniștrilor celor două state din ultimii 11 ani. Potrivit Ministerului sirian al Apărării, întâlnirea dintre miniștrii apărării turc și sirian a fost una pozitivă.