Baletul 'Cocoşatul de la Notre-Dame' va fi găzduit, în premieră, la Sala 'Ion Caramitru' a Teatrului Naţional 'I.L. Caragiale'

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 09-01-2023 19:07

Baletul "Cocoşatul de la Notre-Dame", coproducţie a Operei Maghiare de Stat din Cluj-Napoca şi Opera Vox din Cluj-Napoca, va fi găzduit, în premieră, la Sala "Ion Caramitru" a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale", pe 6 martie, informează un comunicat transmis AGERPRES.

În spectacol vor urca pe scenă, pentru prima dată împreună, trei ansambluri profesioniste de balet - Ansamblul de Balet al Operei Maghiare de Stat din Cluj-Napoca, Ansamblul de Balet al Teatro D'Opera Italiana şi Ansamblul de Balet al Operei Vox, însumând peste 50 de balerini profesionişti, din ţară şi din străinătate, potrivit Agerpres.

"Eclerajul şi luminile de scenă, efectele speciale, proiecţiile în 3D, efectele cu 'fum greu' produs din gheaţă carbonică, fac din 'Cocoşatul de la Notre-Dame' cel mai complex spectacol de balet montat în ţara noastră în ultimii ani!", precizează sursa citată.

Regia şi coregrafia spectacolului aparţin balerinului şi coregrafului Vlad Sebastian, iar povestea muzicală este opera muzicianului Peter Venczel.

Montarea are la bază romanul "Notre-Dame de Paris" de Victor Hugo (1802-1885).

Bilete se pot achiziţiona de pe bilet.ro, ticketstore.ro, blet.ro.