Indonezia: Alertă de tsunami, după un cutremur de 7,6 grade

Autor: Daniel Mihai Dragomir
Publicat: 10-01-2023 04:02

Autorităţile din Indonezia au emis o alertă de tsunami pentru aproape trei ore, după ce un cutremur de 7,6 grade pe scara Richter s-a produs în largul insulelor indoneziene Tanimbar, marţi, înainte de ora locală 3:00, însă nu au fost înregistrate modificări semnificative ale nivelului mării, potrivit unui oficial citat de presa locală, anunță Rador.

Puternicul seism, măsurat local la o magnitudine de 7,5 grade, s-a produs la o adâncime de 130 de kilometri, potrivit agenţiei indoneziene de geofizică, BMKG. Centrul Seismologic Euromediteranean a înregistrat cutremurul la magnitudinea de 7,6 grade pe scara Richter, după ce îl raportase, iniţial, la 7,7. Institutul de Geofizică al SUA a stabilit magnitudinea cutremurului tot la 7,6 grade pe scara Richter.

Agenţia indoneziană pentru gestionarea dezastrelor, BNPB, verifică amploarea impactului cutremurului, însă rapoartele preliminare indică avarierea uşoară spre medie a unor clădiri, potrivit purtătorului de cuvânt al agenţiei. Potrivit websiteului de ştiri Liputan6.com, casele din oraşul Saumlaki, de pe insula Yamdena, au fost avariate grav.