Rusia dezvoltă o 'triadă' nucleară! Anunțul care dă fiori Occidentului: 'Scutul nuclear a fost și rămâne principalul garant al suveranității statului nostru'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 10-01-2023 18:15
Actualizat: 10-01-2023 13:22

Rusia va dezvolta forțe nucleare strategice, este principalul garant al suveranității sale, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

„Vom continua să dezvoltăm triada nucleară și să-i menținem disponibilitatea de luptă, deoarece scutul nuclear a fost și rămâne principalul garant al suveranității și integrității teritoriale a statului nostru", a declarat Șoigu marți, într-o conferință telefonică la Ministerul rus al Apărării, relatează Interfax.

Triada nucleară

Triada nucleară rusă include forțele strategice de rachete, aviație strategică și submarinele cu rachete nucleare. „De asemenea, vom spori capacitățile de luptă ale Forțelor Aerospațiale - atât în ceea ce privește activitatea avioanelor de vânătoare și bombardierelor în zona de acțiune a sistemelor moderne de apărare aeriană, cât și în ceea ce privește îmbunătățirea vehiculelor aeriene fără pilot (n. r.: drone). Planurile noastre imediate sunt de a extinde arsenalele de arme moderne de atac", a spus ministrul rus.

Armament „modern, convenabil și de încredere”

„O sarcină la fel de importantă este finalizarea cât mai rapidă a echipamentului și a echipamentului tactic al personalului la cel mai înalt nivel. Tot ceea ce are nevoie un luptător ar trebui să fie modern, convenabil și de încredere. Trebuie să îmbunătățim sistemul de management și comunicare. În aceste scopuri, vom folosi în mod activ tehnologiile de inteligență artificială", a spus Shoigu.

Informații culese din luptele din Siria și Ucraina

„Trebuie să analizăm și să sistematizăm în mod constant experiența acțiunilor grupurilor noastre din Ucraina și Siria, pe baza acestora pentru a elabora programe de instruire pentru personal și planuri pentru furnizarea de echipamente militare. Practica primită de trupele noastre ar trebui să devină o bază pentru îmbunătățirea pregătirii de luptă", a spus ministrul.