Criza criptomonelor continuă. Coinbase dă afară alți aproape 1000 de angajați, în al doilea val de disponibilizări

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 10-01-2023 14:50

Bursa de criptomonede Coinbase a anunțat un nou plan de restructurare care implică reducerea forței de muncă cu 950 de angajați pentru a reduce costurile operaționale.

Coinbase, principalul schimb de criptomonede, începe 2023 cu mai multe disponibilizări, renunțând la încă 20% dintre angajați într-un al doilea val major de disponibilizări, conform cointelegraph.com.

CEO-ul Coinbase, Brian Armstrong, a anunțat oficial pe 10 ianuarie că Coinbase va reduce 950 de locuri de muncă, ca parte a măsurilor companiei de a reduce costurile de operare ale companiei cu aproximativ 25% pe fondul iernii cripto în curs.

Armstrong a subliniat că Coinbase este „bine capitalizat”, iar cripto „nu merge nicăieri”, dar firma trebuie să procedeze cu concedieri pentru a păstra „eficiența operațională corespunzătoare”. Ca parte a reducerii numărului de angajați, Coinbase va închide mai multe proiecte cu o „probabilitate mai mică de succes”, a menționat CEO-ul, fără a specifica ce proiecte vor fi încheiate exact.

„De fapt, cred că evenimentele recente vor ajunge în cele din urmă să beneficieze foarte mult Coinbase”, a declarat Armstrong, referindu-se la claritatea în creștere a reglementărilor și la oportunitățile Coinbase din cauza eșecului FTX. El a adăugat:

„Dar va dura timp pentru ca aceste schimbări să se concretizeze și trebuie să ne asigurăm că avem eficiența operațională adecvată pentru a face față recesiunilor de pe piața cripto și a captura oportunitățile care pot apărea.”

Cele mai recente concedieri au loc la câteva luni după ce Coinbase și-a redus inițial numărul de angajați cu 18% în iunie 2022, Armstrong invocând o recesiune economică care începe.