Rusia îl avertizează pe șeful spionajului din Republica Moldova: 'Ar trebui să fie responsabil!' / Ce a iritat Moscova

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 13-01-2023 21:23
Actualizat: 13-01-2023 21:26

Comentariile directorului Serviciului de Securitate și Informații al Republicii Moldova, Alexandru Musteață, despre un atac iminent al Rusiei contrazic declarațiile oficiale ale autorităților de la Chișinău, a declarat directorul Departamentului II CSI al Ministerului rus de Externe, Alexey Polishchuk, într-un interviu pentru TASS.

"Autoritățile moldovenești, inclusiv președintele și președintele parlamentului, precum și liderii NATO și ai țărilor vecine Republicii Moldova, au făcut declarații contradictorii în același timp cu [această] remarcă", a menționat diplomatul. "Poziția oficialilor de rang înalt implică, de obicei, că aceștia ar trebui să fie responsabili în ceea ce privește declarațiile publice", a subliniat Polishchuk.

Într-un interviu acordat postului de televiziune TVR Moldova în decembrie 2022, Musteață a subliniat "riscul ridicat" ca forțele armate ruse să desfășoare o ofensivă în 2023 pentru a ajunge în Transnistria. Cu toate acestea, Serviciul de Securitate și Informații din Moldova a emis un comunicat două ore mai târziu, afirmând că declarația directorului a fost interpretată greșit.