Condimentul evadării! Doi prizonieri au fugit după ce au aruncat cu boia în ochii paznicilor

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 14-01-2023 14:44

Doi prizonieri care erau escortaţi de gardieni înapoi în închisoarea etiopiană în care erau închişi au aruncat cu boia în ochii paznicilor, reuşind să-i imobilizeze suficient de mult timp pentru a fugi, scrie BBC.

Alţi doi prizonieri au profitat de situaţie şi au evadat la rândul lor. "Dintre cei patru prizonieri care au evadat, unul a fost ucis, altul rănit, iar doi sunt încă în libertate", a declarat comandantul adjunct de poliţie Taju Negash. Este încă neclar de unde au făcut rost prizonierii de condimentul folosit pentru a-şi incapacita gardienii.

Însă regiunea Alaba, din Etiopia, unde a avut loc evadarea, este cunoscută pentru culturile de ardei iute din care se face boiaua - un condiment popular în bucătăria acestei ţări. Prizonierul care a fost ucis în timpul încercării de a evada era deja judecat pentru că a aruncat o grenadă spre forţele de ordine în timp ce se afla în închisoare.

Gardienii nu au fost răniţi în urma atacului, a anunţat poliţia. Potrivit autorităţilor, evadaţii sunt periculoşi. Fotografiile lor urmează să fie făcute publice pentru ca cei care îi recunosc să poată ajuta poliţia să îi prindă, potrivit digi24.ro.