Gâlceavă între armata rusă și musulmanii ceceni. Ramzan Kadîrov apără soldații bărboși

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 20-01-2023 13:52
Actualizat: 20-01-2023 13:25

Liderul cecen Ramzan Kadîrov critică interdicția de a purta barbă impusă de armata rusă soldaților care luptă în Ucraina, scrie Reuters.

Într-un interviu acordat agenției RBC, un general (r) rus, acum parlamentar, Viktor Sobolev, a spus miercuri că interdicția de a purta barbă și interdicția de a deține pe front telefoane personale reprezintă „o parte elementară a disciplinei militare”.

Bărbosul Kadîrov, aliat al Moscovei în războiul din Ucraina și care a criticat în dese rânduri activitatea armatei ruse, a scris pe Telegram: 'Se pare că generalul Sobolev are mult timp liber, din moment ce nu are altceva de făcut decât să recitează codul militar de conduită”. El a adăugat că afirmațiile lui Sobolev reprezintă „o provocare clară” față de soldații de confesiune musulmană care poartă barbă din obligație religioasă.

Șeful Republicii Cecene și-a apărat astfel soldații majoritar musulmani care luptă în Ucraina.

Kadîrov i-a scris apoi lui președintelui Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, cerându-i să-i trimită pe front pe cei care susțin interzicerea bărbii la militari.

„Dragă Viaceslav Volodin, te rog, nu prin calitatea funcției, ci din prietenie: trimite-i pe gardienii regulamentelor în prima linie”, a scris el pe Telegram, conform lenta.ru.