Kremlinul avertizează Germania: Expedierea tancurilor Leopard la Kiev va afecta inevitabil relațiile ruso-germane

Autor: George Traicu
Publicat: 24-01-2023 14:47

Livrările de tancuri Leopard către Ucraina nu sunt de bun augur pentru relațiile ruso-germane și vor afecta în mod inevitabil dezvoltarea lor viitoare, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit TASS.

"Astfel de transporturi nu sunt de bun augur pentru viitorul relațiilor ruso-germane. Ele vor lăsa, fără îndoială, o amprentă inevitabil pentru viitorul acestor relații", a spus purtătorul de cuvânt, răspunzând la o întrebare despre cum vor fi relațiile ruso-germane. schimbare, ar trebui ca Berlinul să aprobe transportul de tancuri Leopard la Kiev.

Potrivit lui Peskov, relațiile ruso-germane sunt „deja într-un punct destul de scăzut”.

„Nu observăm niciun dialog substanțial cu Germania sau alte țări UE, NATO”, a spus el.

Marți mai devreme, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, vorbind la o conferință de presă comună cu ministrul german al apărării, Boris Pistorius, la Berlin, că germanul va lua în curând o decizie cu privire la Leoparzi.

Pe 20 ianuarie, la baza aeriană Ramstein din Germania a avut loc o altă întâlnire a miniștrilor Apărării din aproximativ 50 de țări, după care Pistorius a spus că participanții nu au luat încă o decizie privind expedierea tancurilor Leopard 2 în Ucraina. Potrivit premierului polonez Mateusz Morawiecki, Varșovia va crea o coaliție separată de țări, gata să livreze tancuri în Ucraina, în cazul în care Germania nu va fi de acord cu acest lucru. Potrivit prim-ministrului, Polonia a luat deja decizia de a expedia o companie (până la 14 vehicule) din aceste tancuri în Ucraina și va acționa independent, indiferent de poziția Berlinului.