Atac sângeros în mai multe biserici din Spania: Un bărbat a înjunghiat preoți, sunt mai multe victime / Video

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 25-01-2023 23:09

Cel puțin o persoană a murit și alte patru au fost rănite , dintre care una foarte grav, în urma atacului împotriva a cel puțin două biserici din municipiul Cadiz din Algeciras, Spania, potrivit El Independiente, anunță Mediafax.

După cum a relatat ziarul Europa Sur , o persoană de origine nord-africană , în vârstă de aproximativ 40 de ani , care era îmbrăcată într-o djellaba , a fost arestată.

Potrivit relatărilor martorilor, bărbatul a pătruns în parohia San Isidro din acest oraș, unde a lovit și l-a înjunghiat pe preotul paroh al acestei capele, care este grav rănit.

Ulterior, el ar fi mers la templul din La Palma, situat la aproximativ 400 de metri distanță, unde a intrat de asemenea lovind obiecte, amenințându-l și în cele din urmă înjunghiindu-l pe sacristanul bisericii, care a murit.

Poliția Locală din Algeciras l-a arestat pe presupusul terorist , într-un incident care este deja investigat de Poliția Națională.

De asemenea, surse din cadrul Serviciului de Urgență 112 Andaluzia au informat Europa Press că atacul a avut loc în jurul orei 19:30 și că au fost semnalate alerte în avizierele diferitelor biserici.

Audiența Națională a deschis o anchetă în cazul presupusului atac terorist după crimă. Ancheta a revenit Tribunalului Central de Instrucție numărul 6, care este cel care a fost de serviciu.

Președintele Junta de Andalucía, Juanma Moreno, a deplâns crima prin intermediul contului său de Twitter: „Teribil și sfâșietor. Un sacristan a fost ucis și cel puțin un alt preot a fost rănit într-un atac care a avut loc în Algeciras. Prudență, faptele sunt în curs de investigare. Condamn cu fermitate crima. Intoleranța nu va avea niciodată un loc în societatea noastră”.