Spania va renunța la obligativitatea purtării măştii de protecţie în transportul în comun

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 27-01-2023 10:39

Guvernul spaniol urmează să ridice în februarie măsura purtării obligatorii a măştii de protecţie anticovid în transportul în comun, anunţă ministrul spaniol al Sănătăţii, Carolina Darias, relatează AFP.

”Voi prezenta Consiliului de Miniştri de la 7 februarie o propunere de abandonare a caracterului obligatoriu al măştii în transporturile publice”, a declarat joi ministrul presei, fără să precizeze data exactă a intrării în vigoare a acestei măsuri, potrivit Agerpres.

”Avem în prezent o situaţie foarte stabilă pe plan epidemiologic”, a anunţat ea, precizând că purtarea măştii de protecţie urmează să rămână obligatorie în centrele de sănătate şi în spitale.

Spania a ridicat - în aprilie 2022 - purtarea obligatorie a măştii de protecţie în interior, însă aceasta a rămas obligatorie în mijloacele de transport în comun - autobuze, trenuri, metrou.

Această măsură a fost mereu foarte respectată în această ţară, traumatizată de primul val al pandemiei covid-19, în primăvara lui 2020, când a impus una dintre cele mai stricte carantine din lume.

Spania a fost una dintre puţinele ţări care a restabilit timp de câteva săptămâni, la sfârşitul lui 2021, purtarea obligatorie a măştii, în lupta împoriva variantei omicron a SARS-CoV-2.