Fluxul de gaze naturale rusești prin Ucraina către Europa va înregistra o creștere de 20%

Autor: Daniel Mihai Dragomir
Publicat: 02-02-2023 01:47

Livrările de gaze naturale prin stația de pompare a gazelor Sudzha vor crește de la 24,5 milioane de metri cubi la 29,4 milioane de metri cubi miercuri, a declarat gigantul energetic rus, potrivit yenisafak.com.

Transporturile de gaze naturale ale Gazprom către Europa prin Ucraina vor crește miercuri cu 20% față de marți, a declarat miercuri gigantul energetic rus.

Gazprom va furniza 29,4 milioane de metri cubi de gaz pentru Europa prin intermediul stației de pompare a gazelor Sudzha, a declarat compania într-un comunicat, adăugând că cererea de pompare prin Sokhranovka a fost respinsă de partea ucraineană.

Potrivit companiei, aproximativ 24,5 milioane de metri cubi de gaz au fost pompați marți prin stația de pompare a gazului Sudzha.

Astfel, Gazprom a declarat că decalajul fluxului de gaze către Europa a scăzut de la 44% la 32% față de nivelul gazelor la începutul lunii ianuarie.

Pe 10 mai, Ucraina a oprit transporturile la punctul de distribuție Sokhranovka, prin care trece o treime din gazele naturale ale Rusiei cu destinația Europa, lăsând punctul Sudzha ca unică rută de transport a Europei pentru livrările rusești.

Linia de tranzit prin Ucraina rămâne singura rută de furnizare a gazului rusesc către țările din Europa de Vest și Centrală. Gazprom nu mai furnizează gaze prin conductele Yamal Europe și Nord Stream.