MAE de la Chinișinău îi torpilează pe Lavrov după amenințările cu război: Ne-am ales viitorul

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 02-02-2023 14:31

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) de la Chişinău a reacţionat după ce şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a declarat într-un interviu la Rossia-1 că după Ucraina, Moldova va fi următorul „centru antirusesc”, relatează agora.md.

Purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă, a declarat că „respinge categoric declaraţiile şefului diplomaţiei ruse, care nu corespund adevărului şi fac parte din retorica ameninţătoare deja bine cunoscută a diplomaţiei ruse”.

„Ţinem să amintim părţii ruse că drumul pe care merge Republica Moldova este calea aderării la Uniunea Europeană. Acesta este proiectul de ţară susţinut de cetăţeni. Moldova ca stat şi moldovenii, indiferent de preferinţele politice sau geopolitice, îşi doresc pace, libertate şi democraţie. Vom aprecia ca toate ţările lumii, inclusiv Federaţia Rusă să respecte decizia poporului nostru”, a spus purtătorul de cuvânt al diplomaţiei de la Chişinău. „Republica Moldova şi-a ales clar viitorul, iar acest viitor este parte a lumii libere”, a subliniat purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.