Președintele Comisiei Juridice din Senat: Închisoare pentru cei care ucid din culpă fără permis de conducere, sub influența alcoolului sau a altor substanțe

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 07-02-2023 10:18

Plenului Senatului a votat în unanimitate propunerea legislativă pentru completarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal, prin care sunt sancționați mai drastic cei care ucid din culpă ca urmare a conducerii fără permis, conducerii unui vehicul sub influenţa alcoolului și/sau a altor substanţe.

În urma intrării în vigoare a modificărilor votate în Senat, nu se vor mai putea da sentințe cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru cazurile menționate mai sus.

,,Am discutat și susținut această propunere și în cadrul Comisiei Juridice pe care o prezidez, fiind un proiect absolut necesar pentru protejarea dreptului fundamental la viață și sancționarea corespunzătoare a celor care săvârșesc infracțiunea de ucidere din culpă, ca urmare a conducerii fără permis, conducerii unui vehicul sub influenţa alcoolului și/sau a altor substanţe.,, a declarat președintele Comisiei juridice din Senat, senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș.

Conform statisticilor europene, România este pentru al cincilea an consecutiv pe locul I în Europa în ceea ce privește numărul de morți în accidente rutiere.

,,Îmi doresc ca prin acest proiect să creăm premisele reducerii incidenței accidentelor, iar aceste statistici să nu mai plaseze țara noastră în vârful unui top atât de sumbru.

De asemenea, consider că cetățenii care pun viețile altora în pericol trebuie sancționați corespunzător faptelor, pentru a conștientiza gravitatea acestora,, a mai precizat senatorul liberal.