Numeroase unități ale armatei private 'Wagner' se deplasează spre Zaporojie (primar)

Autor: Ionel Dancu, Reporter
Publicat: 08-02-2023 18:16

Concentrarea trupelor ruse în orașul Melitopol, teritoriu pierdut de ucraineni, este în creștere, spune primarul Ivan Fedorov, conform Ukrinform, pe fondul informațiilor că regiunea Zaporojie ar putea fi vizată de „ofensiva de primăvară” a Moscovei.

  • „În ceea ce privește concentrarea (de trupe rusești – n.red.), într-adevăr, locuitorii noștri văd că tot mai multe unități „Wagner” sosesc constant. Cel puțin 1.500 de mercenari Wagner au sosit în urmă cu o săptămână în satul Mykhailivka din regiunea Zaporizhzhia, care se mută în case, instituții sociale. Din păcate, au ales orașul nostru, regiunea noastră, ca centru logistic și administrativ al sudului ocupat”, a precizat el.

Secretarul Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov, a spus că din estimările Kievului, Rusia va porni în viitorul apropiat o ofensivă în regiunile Harkov sau Zaporojie.

Inclusiv președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Kremlinul va încerca o altă ofensivă majoră cu trupe proaspăt mobilizate în săptămânile următoare.